2021. aastal toimub vanusegrupi võistlejatele 12 Euroopa meistrivõistlust viies erinevas riigis: Austrias, Saksamaal, Rumeenias, Itaalias ja Hispaanias. Iga triatloni- ja multispordisõber leiab kindlasti enda jaoks sobiva väljakutse, kus head vormi realiseerida.

Käesolev aasta on alanud Eesti vanusegrupi sportlastele väga edukalt, kui Andorras toimunud talitriatloni maailmameistrivõistlustelt naasti kolme medaliga ning Eesti oli medalitabelis auväärsel 4. kohal. Kuna tiitlivõistlusi, kust medaleid koju tuua, on palju, siis järgnevalt anname ülevaate vanusegrupi Euroopa meistrivõistlustest.

Esimene sihtkoht, mis kalendrisse märkida, on Austria väikelinn Walchsee. Jaanipäeval, 24. juunil toimuvad maaliliste vaadetega Walchsee järve ääres aquatloni (1km ujumist, 5km jooksu)  Euroopa meistrivõistlused. Kui aquatlonist taastutud, siis kolm päeva hiljem, 27. juunil  saab samas kohas end proovile panna aquabike-i (1,9km ujumist, 90km ratast) ja triatloni keskdistantsi (1,9km ujumist, 90km ratast, 21,1km jooksu) Euroopa meistrivõistlustel. 5 aastat tagasi toimusid Walchsees samuti Euroopa meistrivõistlused triatloni keskdistantsil, kuid siis kahjuks ühtegi eestlast stardis ei olnud. Tänavu saavad meie vanusegrupi võistlejad hoolitseda selle eest, et Eesti lipp Walchsees uhkelt lehviks.

Juba juuli esimesel nädalavahetusel on võimalus võistelda kirjandusest tuntud vampiir Dracula elukohas Transilvaanias. Rumeenias asuv Targu Mures võõrustab 2. juulil duatloni Euroopa meistrivõistlusi standarddistantsil (10km jooksu, 40km ratast, 5km jooksu) ja 4. juulil sprindidistantsil (5km jooksu, 20km ratast, 2,5km jooksu). Samade võistluste raames on lisaks võimalus osaleda 3. juulil Dracula ööjooksul.

Pärast Tokyo olümpiamängudele kaasaelamist on taas võimalus heidelda Euroopa meistrivõistluste medalite eest. 15. augustil toimuvad Saksamaal Alsdorfis duatloni keskdistantsi (10km jooksu, 60km ratast, 10km jooksu) Euroopa meistrivõistlused.

Triatloni pika distantsi (3,8km ujumist, 180km ratast, 42,195km jooksu) Euroopa meistrivõistlused toimuvad sel aastal legendaarses ning Eesti triatleetide poolt armastatud Saksamaa väikelinnas Rothis. Esialgselt 4. juulil toimuma pidanud võistlus on tänaseks kahe kuu võrra edasi lükatud ja toimub 5. septembril.

  1. ja 26. septembril ootavad kaunid Dolomiidid Itaalias osalema kõiki krossduatloni ja krosstriatloni sõpru. Esimesena jagatakse Euroopa meistrivõistluste medalid Dolomiti Paganellas välja krossduatlonis (8km jooksu, 27km mägirattasõitu, 4km jooksu) ning kaks päeva hiljem samas kohas krosstriatlonis (1,5km ujumist, 27km mägirattasõitu, 10km jooksu).

Klassikalist triatloni armastavaid vanusegrupi võistlejaid ootab septembri lõpupoole Hispaania suuruselt kolmas linn Valencia. Triatloni sprindidistantsi Euroopa meistrivõistlused (750m ujumist, 20km ratast, 5km jooksu) toimuvad 25. septembril ja standarddistantsi Euroopa meistrivõistlused (1,5km ujumist, 40km ratast, 10km jooksu) 26. septembril.

Tänaseks päevaks ei ole veel teada, millisel kuupäeval toimuvad talitriatloni Euroopa meistrivõistlused Rumeenias. Esialgselt 13. märtsile planeeritud võistlus on Europe Triathloni andmetel edasi lükatud 2021. aasta lõppu.

  1. juuni           aquatlon                                  Walchsee, Austria
  2. juuni           aquabike                                 Walchsee, Austria
  3. juuni           triatloni keskdistants                Walchsee, Austria
  4. juuli              duatloni standarddistants        Targu Mures, Rumeenia
  5. juuli              duatloni sprindidistants            Targu Mures, Rumeenia
  6. august       duatloni keskdistants               Alsdorf, Saksamaa
  7. september   triatloni pikk distants                Roth, Saksamaa
  8. september krossduatlon                            Dolomiti Paganella, Itaalia
  9. september triatloni sprindidistants            Valencia, Hispaania
  10. september triatloni standarddistants         Valencia, Hispaania
  11. september krosstriatlon                             Dolomiti Paganella, Itaalia

?                      talitriatlon                                 Rumeenia

Euroopa meistrivõistlustele registreerimine käib läbi Eesti Triatloni Liidu. Oma osalemissoovist teavita alaliitu võimalikult varakult. Erandiks on triatloni pika distantsi Euroopa meistrivõistlused Rothis – sinna on registreerimine lõppenud.

Ootame aktiivset osavõttu, sest Euroopa meistrivõistluste medalid ootavad kojutoomist!