Kui Tokyo olümpiamängude meeste triatlonivõistlus peeti kuumuses, siis naiste võistluse algus lükkus tugeva tuule ja vihma tõttu 15 minutit edasi.

Ujumisdistantsil pandi kohe alguses tempo peale ja armu ei antud. Ujumise lõpuks oli eraldunud seitsmeliikmeline juhtgrupp. Rattasõidul tegid liidrid tugevat tööd ning jälitajad neid kätte ei saanudki. Kaidil ujumine ei õnnestunud selliselt, nagu oleks soovinud ning kaotust kogunes liidrile üle kolme minuti. Poolel rattadistantsil oli Kaidi 47. kohal, kuid kaotust võitjale kogunes iga ringiga ning seitsmendale rattaringile Kaidi enam minna ei saanud, sest liidrid olid ta kinni püüdnud.

Kaidi kommentaar pärast võistlust: “Väga raske päev oli. Isegi kui ma oleksin teinud enda ujumise ära ja ujunud selles grupis, mis minu ees oli (need on need sportlased, kellega ma tavaliselt olen võimeline koos ujuma), oleks lõpptulemus võib-olla sama olnud, sest ka nemadki said lõpuks ringiga. See võistlus kujunes väga paljudele raskeks, suur osa ei jõudnud finišisse, mis on väga kurb. Mul ei ole ühtegi vabandust ega õigustust, miks ma oma ujumist ära ei teinud. Esimesed 900 meetrit olin grupi sabas, aga siis tehti kiirendus, millega ma ei suutnud kaasa minna. Sel hetkel vahe kärises ja midagi ei olnud enam teha. Seejärel sain aru, et mäng on läbi ja pean üksi pingutama. Ma ei tundnud ennast üldse suurepäraselt, pigem nõrgalt, aga ma võitlesin lõpuni. Rattarajal tuulega üksi võidelda ja teistega vahet vähendada oli võimatu missioon. Ma nägin, kui palju ma ringiga kaotan ja teadsin, et liidrite poolt püütakse mind kinni. Andsin endast kõik kuni viimase meetrini. Arutasime treeneriga, et oleme iga päev näinud palju vaeva ega ole andnud alla saamaks tugevamaks ning võime selle üle uhked olla, aga kahjuks läks tänane võistlus nii. Eelkõige tunnen suurt pettumust endas ja selles, et olen kõiki alt vedanud. Kordagi ei astu ma võistlustel (olgu selleks Eesti karikaetapp, MK-etapp või mõni muu võistlus) lihtsalt raja kõrvale. Kahju, et just sellisel päeval oli halb päev.” Kaidi ootas 1,5 tundi rajalt mahavõtmise kohas enne, kui sai sportlaste alale ja seetõttu ei saanud ta varem endapoolseid kommentaare jagada. Samuti ei olnud ta teadlik, et mõni ajakirjanik teda üldse ootab. Kaidi ei ole veel otsustanud, kus ta järgmise stardi teeb.

Naiste triatloni olümpiavõidu võttis kindlalt Flora Duffy (BER). Teisele kohale jooksis end Georgia Taylor-Brown (GBR) ja kolmandana lõpetas Katie Zaferes (USA). 54 startinust lõpetas võistluse 34 naist, katkestajaid oli 8 ning rattasõidus ringiga kaotajaid koguni 12.

Meestest teenis olümpiakulla Kristian Blummenfelt (NOR) Alex Yee (GBR) ja Hayden Wilde-i (NZL) ees.