Ameerika Ühendriikides Kootenai maakonnas Idaho osariigis peetud Coeur d’Alene’i poolpikal triatlonil sai Liis Rametta üldarvestuses viienda ja oma vanuseklassis teise koha.

Rametta koguajaks oli neli tundi, 45 minutit ja 12 sekundit. Eestlanna ujus 1,9 kilomeetrit ajaga 36.04, sõitis mägisel rattadistantsil 90 kilomeetrit ajaga 2:35.56 ning jooksis 21,1 kilomeetrit ajaga 1:28.39. Vanuseklassis F35-39 sai Rametta inglanna Kylie Acfordi järel teise koha, kaotades viie minuti ja 42 sekundiga.

„Ma olen õnnelik oma soorituse üle,“ võttis Rametta võistluse kokku. „Ujumine toimus 15-kraadises järves, aga vesi ei tundnud päriselt nii külm. Arvasin, et tegin hea ujumise, kuna tundsin end vees hästi, kuid aeg oli aeglane nagu tavaliselt. Vaatamata sellele, et mu sõiduvorm ei ole seal, kus ma tahaks, et see oleks, otsustasin rattarajal kõvasti vajutada. Seal oli palju tõuse ja kiireid laskumisi ning ma olin rajal oma uue ratta ja uute jooksudega. Andsin endast seal vist liiga palju, mis tegi jooksmise veidi raskemaks. Mul olid krambid, aga jätkasin siiski tugevalt. Kuumus tegi samuti oma töö, kuid korraldajad ja vabatahtlikud nägid kõvasti vaeva, et meid jahutada. Tänan oma treenerit Marko Albertit tänu kellele ma olin võistlusvalmis, vaatamata sellele, et mul olid treeningpäevikus kevade poole kirjas mõned poolikud treeningud rohkem, kui mulle oleks meeldinud. Hindan, et ta mõistab tasakaalu treeningute ja elu vahel.“